Belgisch blond bier

Wat mij fascineert aan blond bier is het uitgebalanceerde karakter. Bij blond bier vallen fruitigheid, zoetheid en hopbitterheid mooi samen tot een geheel. Het bier is niet intens, maar juist verfrissend. Lees meer…

Papegaei

2,806,95

Blond bier: toegankelijk & verfrissend

Wat ik bewonder aan blonde speciaalbieren, is dat ze een perfecte eerste stap vormen naar de wereld van speciaalbier. Maar vergis je niet, het is zeker geen ‘gewoon’ of ‘saai’ bier. Er zijn echt fantastische smaken te ontdekken.

Mensen zeggen weleens tegen me: “ik houd niet van speciaalbier, geef mij maar gewoon pils” Ik vind het geweldig om deze mensen kennis te laten maken met mijn heerlijke blonde bieren.

Wat is blond bier?

Daar ga ik je antwoord op geven, maar laten we eerst bij het begin beginnen. Waar komt blond bier eigenlijk vandaan? Blond bier is een traditionele bierstijl die is ontstaan in België. Hier werd eerst dubbel bier gebrouwen. Dit bier werd geëxporteerd naar Frankrijk, maar de Fransen hielden niet zo van dit donkere bier. Als reactie begonnen brouwers te experimenteren met het gebruik van bleke mout. Dit resulteerde in een nieuwe bierstijl: blond bier!

Deze bierstijl is inmiddels uitgegroeid tot een zeer geliefde bierstijl die niet meer weg te denken is. Of je nu in een dorpscafé zit of een brouwerij bezoekt: er is altijd wel een blond bier te vinden. En natuurlijk staat deze website ook vol met blond Belgische bier 😉

Sterk blond bier

Als je al wat blonde bieren geproefd hebt, zal je weten dat er een groot verschil zit tussen het ene en het andere blonde bier. Daarom maken we onderscheid tussen blond en sterk blond bier. Enkele voorbeelden van sterk blond bier zijn: Delirium Tremens, Piraat en Duvel. Deze bieren hebben een hoger alcoholpercentage en zorgen echt voor een smaakexplosie. De kunst van dit bier is dat er ondanks het alcoholpercentage, de smaak toch in harmonie is.

Maar let op, neem de tijd om van deze sterke bieren te genieten. Ze laten zich vaak makkelijk drinken, maar ze zijn gevaarlijk lekker!

Smaak van blond bier

Wat mij fascineert aan blond bier is dat de smaken mooi in balans zijn: blond bier heeft een uitgebalanceerd karakter. De fruitigheid, zoetheid en bitterheid vallen smaken tot een mooi geheel. Blond bier is niet intens, maar juist verfrissend en makkelijker te drinken.

Met blond bier zit je daarom eigenlijk altijd goed. Het is een toegankelijk bier waar veel mensen van houden. Zoek je een bier voor bij een heerlijk gerecht, of juist voor een avondje borrelen? Blond beer it is!

Kleur van blond bier Blond bier ingeschonken in een bierglas

Blond bier heeft haar naam natuurlijk te danken aan haar prachtige kleur. Deze varieert van lichtblond tot mooi goudkleurig. Blond bier is vaak helder, maar een mistig of troebel blond bier is zeker niet ongewoon.

Zin in een blond biertje?

Heb je dorst gekregen? Ontdek eens de wereld van blond speciaalbier! Wat dacht je van een bierproeverij met vrienden? Bestel wat blonde bieren en ontdek samen de uiteenlopende smaken van deze bierstijl.

Blond bier is niet alleen heerlijk om zelf van te genieten, maar het is ook een perfect cadeau voor elke bierliefhebber. Dus bekijk ook zeker ons blond bierpakket. Deze is samengesteld om elke bierliefhebber te verassen en verwennen.

Proost!