Bierpakket cadeau geven?

juli 26, 2020 0 Door BCB

Voor de echte liefhebber is een bierpakket het perfecte cadeau.
Natuurlijk zijn gewone biertjes prima, maar inmiddels zijn er zoveel smaken en variaties verkrijgbaar dat je zelfs de grootste bierliefhebbers nog kunt verrassen met een bierpakket. Zo ontdekken ze nieuwe smaken en misschien wel nieuwe favorieten. Bovendien heb je bij de meeste slijterijen de keuze uit een groot aanbod, zowel voor de mannelijke als de vrouwelijke liefhebber. Zo is er voor ieder wat wils. Daarom kies je voor een bierpakket als cadeau.

De voordelen van een bierpakket als cadeau

Als je iemand kent die een liefhebber is van bieren, is een bierpakket ideaal om te geven. Hierbij heb je de keuze uit een ruim assortiment. Natuurlijk kun je kiezen voor de (speciaal)bieren waarvan je weet dat hij of zij ze sowieso lekker vindt. Maar je kunt de persoon in kwestie ook verrassen met een bierpakket bestaande uit nieuwe smaken. Zo leert de bierliefhebber niet alleen nieuwe smaken kennen, maar misschien ontdekt hij of zij gelijk nieuwe favorieten.

 

Dat is wat bierpakketten als cadeau zo leuk maakt: de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Hierdoor is er voor iedereen persoon wel een passend pakket te vinden, want ook qua smaken en soorten (speciaal)bier heb je ruim de keuze. Weet je dat iemand dol is op een specifieke brouwer? Het is veelal ook mogelijk om bierpakketten aan te schaffen van de bierbrouwer in kwestie. Tot slot heb je ook nog de keuze uit verscheidene seizoensbieren. Voor iedereen is er een passend bierpakket als cadeau.

 

Welke soorten bierpakketten zijn er?

Eén van de hierboven genoemde voordelen van een bierpakket als cadeau, is het feit dat er zoveel variatie is. Je kunt kiezen voor een pakket van een bepaalde brouwer, maar je kunt ook kiezen voor een bepaalde biersoort bestaande uit de bieren van verschillende brouwers. De mogelijkheden zijn vrijwel grenzeloos. Hieronder worden een aantal soorten bierpakketten voor je op een rij gezet:

 

  • Pils bierpakket: er zijn tegenwoordig vele speciaalbieren waaruit je kunt kiezen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor een pils bierpakket. Deze variant is het standaard biertje dat je in de kroeg kunt bestellen. Het is één van de meest toegankelijke biersoorten.
  • IPA bierpakket: IPA staat voor India Pale Ale en is een enorm populaire soort speciaalbier op dit moment. Doordat IPA’s meer hop dan gemiddeld bevatten, smaken ze vaak iets bitterder. Echter wordt dit geaccentueerd door uiteenlopende fruittonen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld citrus of tropische vruchten. Deze combinatie van smaken maken IPA’s tot de favoriete soort bier van velen.
  • Tripel bierpakket: niet voor niets worden tripels de koning der bieren genoemd, en dat komt niet alleen door het relatief hoge alcoholpercentage (alhoewel dit natuurlijk wel helpt). De mout is distinctief aanwezig in de smaak, die daarnaast zoetig is dankzij de toegevoegde suikers. Je hebt ook de keuze uit dubbel bier en quadrupeltjes.
  • Blond bierpakket: waar IPA’s bekend staan om hun bitterdere smaak, is dit bij blond bier juist niet het geval. Deze soort bier bevat dan ook minder hop, wat leidt tot een zachtere smaak die toegankelijk is. Deze speciaalbier wordt vooral gedronken in het voorjaar en de zomer.
  • Bruin bierpakket: in België behoort bruin bier tot de bieren van een lage gisting. De naam van deze speciaalbier soort refereert naar de distinctieve kleur van deze soort bier. Deze biersoort is veelal zoet van smaak met weinig bittere tonen.
  • Quadrupel bierpakket: Belgisch bier staat onder andere bekent om haar magnifieke quadrupels. Dit zijn over het algemeen vrij zware bieren met een hoog alcohol gehalte. De bieren zijn erg uniek van smaak. De smaak van de quadrupel loopt vaak uiteen van koffie, karamel, chocolade tot fruitig zoet of juist licht bitter. Deze variant valt vaak goed in de smaak bij ervaren speciaalbier liefhebbers.
  • Stout bierpakket: denk je aan een stout bierpakket, dan denk je waarschijnlijk meteen aan een Guinness bierpakket. Hiermee benoemen we dan ook meteen het bekendste biermerk op het gebied van deze soort bier. De kleur van stout bier zit tegen het zwarte aan en natuurlijk mag een flinke schuimkraag niet ontbreken. De variatie op het gebied van smaak is groot, van zoet tot aan bitter. Ook de alcoholpercentages kunnen behoorlijk verschillen. Zo kun je kiezen voor lage percentages, maar stout bieren met 13% zijn ook mogelijk.
  • Kriek pakket: denk je aan kriek, dan denk je aan kersen.Kriek bier zijn bieren die overheersend zoet zijn. De smaak is erg fruitig en neigt meestal naar rood fruit zoals kersen, aardbeien of bosbessen. Ideaal voor iemand die houdt van erg zoete bieren.
  • Wit bierpakket: waar bokbier een biersoort is voor de herfst, kunnen we witbier typeren als een zomerse soort bier. Niet alleen is dit een verfrissend drankje, maar tevens zijn er vaak zoete smaken aanwezig. Daarnaast is het koolzuurgehalte laag. Dit is een bier van hoge gisting.
  • Gemixt bierpakket: Een bierpakket waarmee je het nooit fout kan doen is natuurlijk een mix! In een gemixt speciaalbier pakket zit altijd wel iets tussen wat iedereen lekker vindt. Ideaal als je niet zeker weet wat iemand lekker vindt!

 

Inspiratie voor je bierpakket cadeau

Een bierpakket als cadeau geeft ook aan hoe goed je een persoon kent. Weet je dat iemand groot fan is van bruin bieren? Dan geef je een bierpakket met louter bruine bieren. Is een persoon in de zomer jarig?
Dan is een witbier pakket een leuk idee. Ken je een echte bierliefhebber die altijd op zoek is naar nieuwe smaken? In dat geval kun je kiezen voor een gemixt speciaalbier pakket. Zo zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Je kunt namelijk ook opteren voor pakketten met vele bieren (12 stuks bijvoorbeeld), maar je kunt ook gaan voor een cadeaupakket met glas erbij.
Natuurlijk kun je ook nog kijken naar het merk. Kijk dus goed naar de persoon aan wie je het bierpakket cadeau gaat geven. Zo vind je altijd het perfecte cadeau!