Bier geschenken

juli 26, 2020 0 Door BCB

 

Op zoek naar perfecte bier geschenken? Het vinden van een goed cadeau is van zichzelf al een behoorlijk taaie kluif. Je wilt niet altijd dezelfde cliché giften geven, maar wat geef je dan wel? Ook als je op zoek bent naar passende bier geschenken, kan het nog een flinke uitdaging zijn om het juiste cadeau te vinden. Bovendien heb je de keuze uit een ruim assortiment, niet alleen qua soorten geschenken maar ook binnen de geschenken zelf.

 

Hieronder zetten we een aantal van de meest gegeven bier geschenken voor je op een rij. Wie weet vind je er wel de inspiratie die je nodig hebt om iemand het perfecte cadeau te geven. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Niet alleen qua soorten bier geschenken, maar ook binnen de soorten zelf. Kies je bijvoorbeeld voor een IPA bierpakket of een blond bierpakket? Het goede nieuws is dat er voor ieder wat wils is. Het slechte nieuws is dat het soms best uitdagend kan zijn om iets te vinden wat optimaal bij iemand past.

 

Daarom volgt hierbij meteen onze eerste tip: probeer goed in te schatten wat past bij iemand. Als je bijvoorbeeld hebt gehoord dat iemand op zoek is naar een bepaald soort bierglas of dat iemand interesse heeft om zijn of haar eigen bier te brouwen, wordt het vinden van een geschikt cadeau al een stuk gemakkelijker. Let tevens goed op welke soorten bier iemand lekker vindt, zodat je altijd een optimaal bierpakket kunt vinden. Stem je cadeau goed af op hem of haar, zodat het in de smaak zal vallen.

 

Bierpakketten

Eén van de leukste bier geschenken die men kan ontvangen is een bierpakket. Een bierpakket bestaat uit meerdere bieren. Soms kan een pakket 4 stuks bevatten, maar er zijn ook grotere bierpakketten die maar liefst 8 stuks bevatten. Qua aanbod heb je ruim de keuze. Er is voor ieder wat wils te vinden, wat bierpakketten tot één van de beste bier geschenken maakt. Voor iedereen is er wel wat passends te vinden.

 

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een bierpakket te kiezen waarin verschillende varianten van een bepaald soort bier te vinden zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld IPA bierpakketten, waarin IPA’s te vinden zijn van diverse brouwers die allemaal zo hun unieke smaak hebben. Maar je zou ook kunnen gaan voor een stout bierpakket van Guinness. Zo is er voor iedere biersoort wel een passend bierpakket te vinden.

 

Maar je kunt er ook voor kiezen om een bierpakket van een specifieke brouwer aan te schaffen als bier geschenk. Als je weet dat iemand fan is van een bepaalde bierbrouwer, is dit een ideaal cadeau. Zo kun je kiezen voor een St. Bernardus geschenkverpakking of Val-Dieu bierpakket (vaak inclusief kelk of bokaal). Daarnaast zijn er ook pakketten die seizoensbieren bevatten. Ideaal als iemand bijvoorbeeld in de herfst jarig is.

 

Bierglazen

Iedere connaisseur op het gebied van bier weet dat je niet zomaar iedere biersoort uit ieder glas kunt drinken. Technisch gezien kan dat natuurlijk wel, maar sommige bierglazen halen het beste uit bepaalde biersoorten naar boven. Voor de echte bierliefhebber is het dan ook leuk om te beschikken over deze types bierglazen. Dit maakt een bierglas dan ook tot een ideaal bier geschenk.

 

Er zijn vele soorten bierglazen waar je uit kunt kiezen. De bekendste en meest populaire glazen worden hieronder voor je op een rijtje gezet:

 

  • Vaasje: bestel je een pilsje bij een café of bar, dan wordt het bier vaak in een vaasje aan je geleverd. Naast dat dit bierglas perfect geschikt is voor pils, is een groot voordeel van een vaasje dat je deze eenvoudig in je handen kunt houden. Ook handig als je al wat meer biertjes op hebt.
  • Fluitje: de andere variant die je het vaakst aantreft bij een bar is het fluitje. Deze is dan ook net zo geschikt voor pilsjes, maar ook voor lagers is dit het beste bierglas. De vorm van het glas zorgt er voor dat de schuimkraag beter behouden blijft. Daarnaast wordt protectie geboden tegen oxidatie, maar veelal is het biertje allang opgedronken voordat dit een probleem kan worden.
  • Tulp: de naam van dit type bierglas is niet voor niets gekozen, want de vorm van dit glas doet inderdaad denken aan een tulp. Niet alleen kan de schuimkraag zich uitstekend manifesteren in dit type bierglas, maar ook de aroma’s blijven goed behouden. Dit type glas is het meest geschikt voor donkere bieren.
  • Pul: heb je altijd al thuis het Oktoberfest willen vieren? Door pullen in huis te halen kan het voortaan. De pul is sowieso de gezelligste variant van een bierglas. Het is een stevig glas dat tegen een stootje kan. Bovendien is de inhoud groot. Zo kan er in één klap veel bier gedronken worden, en ondertussen kan er ook hevig geproost worden. Vooral witbieren en Duitse bieren komen het beste tot hun recht in een pul.
  • Pint: in België noemt men vaak een biertje een pint. Echter is dit ook de naam van een soort bierglas. Vooral in Engeland is deze vorm geliefd. Door de vorm, met een kleine bolling net boven het midden, kan er een mooie schuimkraag ontstaan en daarnaast laat je dit glas hierdoor niet zomaar uit je handen vallen.
  • Kelk of bokaal: als je een liefhebber bent van Belgische bieren, kun je eigenlijk niet zonder een kelk in huis. Dit type bierglas staat ook wel bekend als een bokaal. Tripels, dubbels, blond bieren en trappistenbieren komen het best tot hun recht in dit type bierglas (zie foto onderstaand).
  • Weizen glass: waar je een Belgisch biertje uit een kelk of bokaal drinkt, moet je een Duits biertje eigenlijk standaard uit een Weizen glass drinken. Dit glas is perfect voor een fijne schuimkraag. Let hierbij wel op dat je het Duitse biertje optimaal inschenkt. Een glas voor de liefhebber en de kenner.
  • Sommelier: voor de fijnproever is er het sommelier glas. Op pils en lagers na is dit type glas geschikt voor iedere biersoort. Als je de volle smaak van een bier wilt proeven, moet je een sommelier in huis halen. Dit type glas behoudt niet alleen de schuimkraag, maar door de bollende vorm worden ook de aroma’s optimaal vastgehouden. Je zult een ware smaaksensatie beleven.

 

Hiermee hebben we nog niet eens alle beschikbare bierglazen benoemd, maar deze soort bierglazen zijn op dit moment het meest populair. Als je een echte bierliefhebber kent, die geregeld uiteenlopende soorten biersoorten drinkt, kunnen bierglazen een ideaal bier geschenk zijn. Maar ook als je iemand kent die erg fan is van een specifieke biersoort, kan een bierglas speciaal voor dat type bier een leuk cadeau zijn. Ook dit is één van de alternatieven waarvoor je kunt kiezen als je op zoek bent naar bier geschenken.

 

Bier kit

Het brouwen van je eigen bier is tegenwoordig populairder dan ooit. Ook jij kunt dit voortaan thuis doen aan de hand van een bier kit, ook wel bekend als een brouwkit. Als je iemand kent die hier interesse in heeft, is een bier kit tevens een uitstekend bier geschenk. Hierbij zijn er bier kits te koop voor diverse niveaus. Zo zijn er starterkits voor beginners, maar je hebt ook kits die gericht zijn op gevorderde thuisbrouwers. Het zal je verbazen hoe toegankelijk het brouwen van je eigen bier wordt gemaakt aan de hand van een bier kit. Brouwland is een erg goede site om het juiste bier kit te vinden voor de starter als de hulp middelen voor een meer ervaren brouwer.

 

Bier kits maken het brouwen van kwalitatief hoogstaande ambachtelijke boeren eenvoudiger dan ooit. Je kunt het bier dat je brouwt bottelen, maar je kunt dit ook bewaren in vaten. Bovendien heb je de keuze uit allerlei soorten bieren. Weet je bijvoorbeeld dat iemand fan is van een specifiek soort bier, dan is het natuurlijk een leuk idee om iemand een bier kit te geven van deze biersoort. Dat alles maakt een bier kit tot één van de leukere bier geschenken van dit moment.

 

Proeverij bij een bierbrouwer

Voor een liefhebber van bier is een proeverij bij een bierbrouwerij sowieso het ultieme bier geschenk. Als een kind in een snoepwinkel, zo zullen bierliefhebbers zich voelen wanneer ze bij een brouwerij naar keuze diverse soorten bieren mogen proeven. Veelal bestaat een proeverij uit een rondleiding en het proeven van meerdere soorten bieren. Hoeveel bieren er geproefd mogen worden, hangt vaak af van de brouwerij en eventueel het pakket dat je kiest. Er zijn diverse brouwerijen waarbij het bier in combinatie met een hapje wordt verorberd, bijvoorbeeld bier in combinatie met kaas.

 

 

Enkele aanraders voor een bierproeverij:

 

Thuistap machine

Het tappen van een goed biertje is een kunstvorm. Aan de hand van een thuistap machine kun je voortaan je eigen biertjes tappen vanuit een vaatje. Een goed voorbeeld hiervan is de Philips PerfectDraft. Deze thuistap machine stelt je in staat om bier te tappen uit een 6 liter tapvat. Vaak zijn acties waarbij je een thuistap machine kunt kopen in combinatie met een 6 liter vat van een specifiek soort bier. Handig wanneer je weet dat iemand dol is op een bepaalde soort bier. Bovendien is de thuistap machine compatibel met diverse soorten bieren. Je kunt dus eenvoudig wisselen qua 6 liter tapvaten.

 

Abonnement

Bij diverse winkels is het mogelijk om een vriend of vriendin een maandelijkse Gift Box cadeau te geven. Deze box bestaat uit diverse soorten bieren, en elke maand is het weer een verrassing welke soorten bieren er in deze geschenk set te vinden zijn. Bij sommige sets is het mogelijk dat je ook iedere maand een ander soort bierglas ontvangt. Dat is nog eens twee vliegen in één klap. Als je een vriend of vriendin hebt die een enorme bierliefhebber is, is een abonnement op een Gift Box het perfecte cadeau voor hem of voor haar.

 

Cadeaukaart

Kom je er maar niet uit? Kun je het perfecte cadeau niet vinden en ben je radeloos? Een cadeaukaart is altijd een veilige optie. Het is misschien niet het meest originele geschenk, maar ook voor diverse soorten bier geschenken zijn er passende cadeaukaarten te vinden. Zo kan de ontvanger zelf bepalen wat hij of zij koopt. Sommige bierliefhebbers prefereren het zelfs om zelf iets uit te kiezen. Voor een goed bedrag kun je immers een hoop smaakvols kopen. Mocht je er dus niet uit komen, dan is een cadeaukaart voor een bier geschenk een prima alternatief om voor te kiezen.